סלמון חמאת לימון

"Beurre blanc"

בילדותי חייתי בכפר צרפתי וסלמון היה המאכל האהוב עלינו (אחותי ואני). הלימודים שלי היו בבריטני שמצפון לים. היין המיוצר באזור זה, מהווה את הבסיס לרוטב החמאה הלבן שהטעם העדין והכל כך מיוחד שלו - עדיין מחזיר אותנו, בכל פעם מחדש, למחוזות ילדותנו.

דרגת קושי: קל


רכיבים:

לרוטב:

2 בצל שאלוט בינוני קצוץ דק

כוס יין לבן

כוס מיץ לימון

כף שמנת כבדה

מלח ופלפל

90 גרם חמאה מומלחת, קרה, חתוכה לקוביות קטנות


לסלמון:

3 פילה סלמון

2 כפות שמן זית

1 כפית קינמון + אגוז מוסקט + פפריקה + זרעי סלרי

מלח ופלפל


הוראות הכנה:

:"BEURRE BLANC" רוטב

1. במחבת על אש גבוהה, מערבבים את בצל השאלוט, היין ומיץ הלימון. מרתיחים את התערובת עד שהיא סמיכה וסירופית. זה ייקח 10 דקות.

2. הורידו את האש לנמוכה מאוד, והוסיפו את השמנת, המלח והפלפל. להקציף פנימה את החמאה הקובית, מעט בכל פעם.


סלמון:

1. מתבלים את פילה הסלמון בתיבול. מחממים מחבת עם שמן זית.

2. מכניסים את הפילטים לתבנית ומורידים לאש בינונית. אל תזיזו את הפילטים. אפשרו להם להתבשל כ 5-6 דקות או עד להשחמה טובה.

3. הופכים את הפילטים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, או עד שהם מגיעים לגוון הרצוי.

שבועות לפוסט.png