לחם תירס

תשאלו את אחותי:)

אחותי עושה אחלה לחם תירס, שעובד מעולה עם שולחן חג שיש עליו מלא גבינות שיפחית גם

את הבצקים קצת... הולך נפלא עם שמנת חמוצה וסלט עגבניות ובצל!

כותב המתכון: מיכל וקסמן | דרגת קושי: קל


רכיבים:

1 כוס קמח לבן מנופה

1 כוס קמח תירס

1 כוס גרגרי תירס חתוכים בסכין מקלחי תירס טריים (קלח 1 גדול או 2 קטנים) - לא חובה

1 כף סוכר (אפשר גם 2 אם גרגרי התירס אינם מאוד מתוקים)

1/2 כפית מלח גס

1 כפת שטוחה אבקת אפייה

1 ביצה

1 כוס חלב 3%

1/3 כוס שמנת חמוצה

50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים קמח רגיל, קמח תירס, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים ביצה, שמנת, חלב וחמאה.

2. מערבבים היטב במיקסר או בעזרת מטרף גדול עד לקבלת תערובת אחידה.

3. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את גרגרי התירס שהוסרו בעזרת סכין מעל גבי הקלחים ומוסיפים אל התערובת שבקערה.

4. משמנים בחמאה תבנית פיירקס או תבנית אפיה רגילה, לא גדולה. יוצקים לתוכה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהמאפה מתחיל להזהיב ומרכזו יציב. היזהרו מאפיית יתר. לחם התירס טעים במיוחד כשהוא עדיין לח מבפנים.

שבועות לפוסט.png