קייזרשמן

קינוח אוסטרי מעולה!

בזמן השהות הארוכה בבית עם הילדים עברנו על אלבומי התמונות מהטיול באוסטריה, ופתאום נזכרנו בקינוח אוסטרי טעים בטירוף שחובה להזמין אותו בכל מסעדה. אז כמחווה לגעגועים לטיולים בחו"ל... כותבת לכם מתכון לקינוח אוסטרי שיכול גם להתאים בקלות לשבועות, דומה מאוד לפנקייק מקושקש טעים ופשוט להכנה.

דרגת קושי: קל


רכיבים:

2 ביצים

2 כוסות חלב

מעט תמצית וניל

4 כפות סוכר

מעט מלח

1 כף סודה לשתיה / 1 כף אבקת אפיה

4 כפות שמן

2 כוסות קמח


לקישוט:

אבקת סוכר


להגשה:

סירופ מולסה / מחית אוכמניות כחולות / קרם פרש


הוראות הכנה:

1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

2. את החלבונים מקציפים במיקסר יחד עם הסוכר והמלח למשך 3-5 דקות.

3. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל יתר המרכיבים, לאחר קבלת מרקם אחיד וחלק, מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתוך קערת התערובת של יתר המרכיבים.

4. בתנועת קיפול עדינה מערבבים את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה, עד לקבלת בלילה אחידה.

5. מחממים מספר קוביות חמאה במחבת ויוצקים פנימה כשליש מתוך הבלילה ומטגנים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון של ה”פנקייק” שחום, תוך כדי חותכים את ה"פנקייק" לקוביות באמצעות תרבד, והופכים אותן, כמו שמכינים מקושקשת.

6. ממשיכים לטגן עד שכל הצדדים שחומים.

7. מעבירים את הקייזרשמן לצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר, ומגישים לצד קרם אוכמניות או מולסה או קרם פרש.

8. כך ממשיכים עם כל יתר הבלילה, מספיק ל-3 מנות גדולות.

שבועות לפוסט.png