עוגת גבינה טבעונית

עוגה חגיגית וטעימה!

בחרתי במתכון שחברה טובה הכינה לחתונה של חברים! העוגה הזו, הייתה חגיגית במיוחד כי היא הכינה אותה עבור החבר שהתחתן ומאוד אוהב עוגות גבינה אבל – רגיש ללקטוז! ולמרות שאין בה חלב או גבינה היא מרגישה גבינתית וטעימה במיוחד, אפילו למי שלא טבעוני 😊

דרגת קושי: קל


רכיבים:

לבסיס ולפירורים:

300 גרם עוגיות פתי בר (או כל עוגיות טבעוניות אחרות)

4 כפות סוכר חום בהיר

2/3 כוס (135 גרם) שמן קוקוס מומס או מרגרינה מומסת

למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית

3 מיכלים (750 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה

2.5 כוסות (600 מ"ל) משקה סויה מועשר

1 ורבע כוסות (250 גרם) סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

4 כפות מיץ לימון

4 כפות (40 גרם) קורנפלור

7.5 כפיות (15 גרם) אבקת אגר-אגר


הוראות הכנה:

1. להכנת הבסיס: מרפדים את דופנות התבנית בנייר אפייה או בשקף.

2. שמים במעבד המזון את העוגיות, הסוכר ושמן הקוקוס (או המרגרינה) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.

3. מעבירים 2/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא. שומרים בצד את יתרת הפירורים.

4. הכנת המלית: מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת רכה ושומרים במקרר.

5. שמים בסיר את הסויה בסגנון גבינה לבנה, 1.5 כוסות ממשקה הסויה, 1/2 כוס מהסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב. מעבירים לכיריים ומחממים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל מתחיל להסמיך.

6. שמים בסיר אחר את יתרת משקה הסויה והסוכר ואת האגר-אגר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב קבוע. ממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים בהדרגה לקרם הגבינה שבסיר השני ומערבבים היטב.

7. מקפלים לתוך הקרם את הקצפת ויוצקים על תחתית העוגה. מיישרים בעזרת מרית ומפזרים למעלה את הפירורים ששמרנו בצד.

8. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד יומיים).

* אפשר לטחון אוכמניות ולשפוך מעל העוגה לקישוט

שבועות לפוסט.png