עוגת גבינה פירורים

היישר מתל אביב של שנות ה - 90...

העוגה המפוארת והטעימה ביותר שאכלתי אי פעם בבית. היא מייצגת בשבילי את הבית, את הכישרון של אמא ואת שנות ה90 המתירניות;)

כותב המתכון: אמא | דרגת קושי: בינוני


רכיבים:

לבצק: 2 כוסות קמח תופח

5 כפות סוכר

1 סוכר וניל

2 חלמונים

200 גרם חמאה


למילוי: 2 קרטונים שמנת מתוקה

2 גביעי גבינה לבנה 5%

2 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1 סוכר וניל


אופן ההכנה:

הבצק:

1. שופכים לקערה את הקמח, הסוכר, חלמונים והחמאה.

2. לערבב עד להיווצרות בצק.

3. משטחים 3/4 מהבצק לכדי משטח התחתית.

4.את ה- 1/4 שנותר משטחים לחוד (ישמש לפרוורים מלמעלה).

5. אופים את הבצק 15 דקות עד שמזהיב. להזהר לא לשרוף..


המילוי: 1. מקציפים את השמנת.

2. מקציפים את החלמונים ומוסיפים להם את הגבינה והקצפת.

3. לאחר שהמילוי מוכן שופכים אותו לתבנית על משטח הבצק המוכן

4. מפזרים את הפירורים! להקפיא! להוציא לאחר שעתיים ולהנות!

שבועות לפוסט.png