פשטידת אטריות מתוקה

אז איך אומרים, קיגל או קוגל?

המתכון הבא הוא לא בדיוק הקיגל הפולני המסורתי, אלא גרסה מודרנית וקלילה להכנה של פשטידת האטריות המתוקה. נקרא לה קיגל שבועות.

דרגת קושי: קל


רכיבים:

1 חבילת אטריות רחבות 400-500 גר'

3/4 כוס סוכר

150-170 גר' חמאה

מעט תמצית וניל

מעט קינמון

1 שמנת חמוצה

1 חבילת גבינת טוב טעם/סקי

3 ביצים

מעט לימון


הוראות הכנה:

1. לבשל את האיטריות אל דנטה.

2. לסנן – לא לשטוף, ולהעביר לקערה.

3. להוסיף את כל החומרים, לערבב ולהעביר לתבנית פיירקס.

4. לאפות על 170-180 מעלות עד שמזהיב.




שבועות לפוסט.png