סלט ברוקולי

חמוציות, שקדים קלויים, גבינת פטה ורוטב יוגורט...

השידוך בין גבינת הפטה לברוקולי והשקדים תמיד עובד. סלט זריז שאפשר להכין להזדמנות מיוחדת וגם סתם כשבא לגוון את ארוחת הערב.

דרגת קושי: קל


רכיבים:

1 ראש ברוקולי, שטוף היטב

1/3 כוס שקדים פרוסים דק

1/4 כוס חמוציות

125 גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה כבשים ללא נוזלים


לרוטב:

1/2 מיכל יוגורט

מיץ מ-1/2 תפוז

1 כפית מייפל

1 כף רוטב צ’ילי חריף


הוראות הכנה:

1. חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו. שופכים מעל 4-5 כפות מים ומחממים במיקרו במשך דקה וחצי. מסננים. ניתן גם לבשל את הברוקולי השלם במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולחתוך לפרחים קטנים.

2. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד.

3. מכינים את הרוטב: מערבבים בכוס או קערה קטנה את המצרכים עד שנוצר רוטב חלק.

4. מרכיבים עד חצי שעה לפני ההגשה (עד לשלב הזה אפשר להכין הכל ולשמור במקרר): מניחים בצלחת גדולה את פרחי הברוקולי ומפזרים מעל שקדים קלויים וחמוציות. מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת.

5. מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.


תוספות ושדרוגים:

1. ניתן לפזר מעל 1/2 צרור עירית קצוצה או עלי כוסברה.

2. במקום שקדים ניתן לקלות פקאנים טבעיים, לשבור גס ולפזר מעל הסלט.

3. במקום גבינת פטה ניתן להשתמש בגבינת רוקפור או בולגרית.


שבועות לפוסט.png