חמוציות, שקדים קלויים, גבינת פטה ורוטב יוגורט...

השידוך בין גבינת הפטה לברוקולי והשקדים תמיד עובד. סלט זריז שאפשר להכין להזדמנות מיוחדת וגם סתם כשבא לגוון את ארוחת הערב.
דרגת קושי: קל
רכיבים:
1 ראש ברוקולי, שטוף היטב
1/3 כוס שקדים פרוסים דק
1/4 כוס חמוציות
125 גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה כבשים ללא נוזלים
לרוטב:
1/2 מיכל יוגורט
מיץ מ-1/2 תפוז
1 כפית מייפל
1 כף רוטב צ’ילי חריף
הוראות הכנה:
1. חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו. שופכים מעל 4-5 כפות מים ומחממים במיקרו במשך דקה וחצי. מסננים. ניתן גם לבשל את הברוקולי השלם במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולחתוך לפרחים קטנים.
2. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים בכוס או קערה קטנה את המצרכים עד שנוצר רוטב חלק.
4. מרכיבים עד חצי שעה לפני ההגשה (עד לשלב הזה אפשר להכין הכל ולשמור במקרר): מניחים בצלחת גדולה את פרחי הברוקולי ומפזרים מעל שקדים קלויים וחמוציות. מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת.
5. מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.
תוספות ושדרוגים:
1. ניתן לפזר מעל 1/2 צרור עירית קצוצה או עלי כוסברה.
2. במקום שקדים ניתן לקלות פקאנים טבעיים, לשבור גס ולפזר מעל הסלט.
3. במקום גבינת פטה ניתן להשתמש בגבינת רוקפור או בולגרית.