שוקטים

פחזניות גאודה מלוחות, ממכרות!

את הקשר ההדוק שלי עם השוקטים של גיא ויעל (בית הקפה האהוב עלי בכרכור) ואת הסיפורים המצחיקים שמסתתרים מאחוריו - רק גיא, יעל ועוד כמה חברים מהקפה מכירים... חייבת לציין, שגם אם המתכון נראה קצת מאתגר - דעו שהטעם פשוט ממכר! (ראו הוזהרתם).

צילום: שהם אפרתי | כותב המתכון: גיא (גיא ויעל) | דרגת קושי: בינוני


רכיבים: (כ-40 שוקטים)

1/2 ליטר חלב

220 גרם חמאה

10 גרם מלח

250 גרם קמח

8 ביצים

300 גרם גבינת גאודה מגורדת


אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב והחמאה, על אש בינונית עד שכל החמאה נמסה.

2. כשכמעט רותח מוסיפים מלח וקמח.

3. מערבבים היטב שלא יהיו גושים, עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים בצק יבש.

4. שופכים אותו אל המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות בינונית - גבוהה, עד שמתקרר.

5. מוסיפים את הביצים.

6.כשהבצק מתאחד מוסיפים את הגבינה המגורדת.

7. מערבבים עוד כדקה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן רחב.

8. מזלפים עיגולים ואופים בתנור מחומם מראש ל - 170 מעלות ל - 19 דקות.

שבועות לפוסט.png