כנאפה

הכנאפה המקורית!

בחרתי בקינוח הבא עבורכם, כדי שתוכלו להכין את הכנאפה המקורית והמיוחדת בבית ולשמח את כל בני המשפחה. יוצא מדהים, קל להכנה והרבה הרבה יותר טעים מהקנוי! באחריות.

דרגת קושי: קל


רכיבים:

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

כפית מי ורדים


לכנאפה:

100 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה)

250 גרם אטריות קדאיף

350 גרם ריקוטה ללא מלח


איך מכינים כנאפה מסורתית אמיתית?

1. להכנת הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט. שהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומסירים מהאש.

2. להכנת הכנאפה: מוזגים למחבת גדולה את החמאה ומעליה משטחים את אטריות הקדאיף (את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות).

3. מסדרים את הגבינה בצורה אחידה על אטריות הקדאיף ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה (יש לסובב את הכנאפה מדי פעם בתוך המחבת בכדי שתתבשל באופן שווה מכל הצדדים).

4. מסדרים את הגבינה בצורה אחידה על אטריות הקדאיף ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה (יש לסובב את הכנאפה מדי פעם בתוך המחבת בכדי שתתבשל באופן שווה מכל הצדדים).

5. אחרי רבע שעה הופכים את הכנאפה על המחבת כך שהגבינה כעת בתחתית.

6. יוצקים מעל את הסירופ שהכנו ומגישים.


שבועות לפוסט.png